четвер, 1 лютого 2018 р.

2 лютого - День бабака


День бабака

       Бабак, що спить, теж вміє хропіти, - напевно, його так легше знайти. Схід сонця бабаки намагаються зустрічати своєрідним свистом. Відомо, що їх дуже швидко можна приручити і, як правило, бабаки віддані своїм господарям.


Історія виникнення цього народного свята сягає своїм корінням ще у часи Стародавнього Риму. В Америку День бабака був привезений переселенцями з німецьких земель у XVIII столітті. У народну традицію святкування цього дня увійшло безліч звичаїв. Це і фестивалі, і народні гуляння, ярмарки та просто ще один спосіб підняття настрою в період гострих лютневих морозів.

Саме 2 лютого потрібно спостерігати за поведінкою бабака, що вилазить з нірки, щоб зрозуміти, чи скоро прийде весна.

Традиційно вважається, що похмурий день, коли бабак не може бачити свою тінь і тому виходить спокійно, свідчить про те, що зима вже закінчується, тому варто чекати ранню весну. У сонячний день бабак може бачити свою тінь, тому він ховається. Це означає, що зима затримається ще, як мінімум, на шість тижнів.



Нам людям властиво помилятися. Тварини менш схильні до притаманної нам амбітності. Раціональність, прогматічність і відсутність «зайвого» - для тваринного світу запорука виживання.

 Бажаємо всім нам гарної погоди, гарного настрою і доброго здоров’я! З Днем бабака!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікава інформація - nauka.ua

 ⚡️ Пересадка свинячих органів людям, чим пахнуть немовлята та нові найдорожчі ліки. Це наша підбірка найбільш важливих та цікавих новин нау...