неділю, 21 жовтня 2018 р.

А Ви знали, що сьогодні за день???


Ну ж бо, друже, відгадай, який народ найбільше від усіх на світі полюбляє яблука? Звичайно ж, британці. Саме вони вигадали для цих фруктів особливе свято — День яблука.
Відзначають його ще з давніх-давен 21 жовтня або в найближчі до цього дня вихідні. Ідея Дня полягає в тому, що яблуко — це символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття.
На центральних площах міст влаштовують ярмарки, де можна скуштувати найрізноманітніші сорти яблук та ще й обрати вподобаний саджанець, аби вирощувати плоди на своєму подвір’ї.
А що вже змагання азартні влаштовують на День Яблука! Чого тільки варта стрільба з лука по фруктах, або очищення їх від шкірки на швидкість. 

Найдовша яблучна шкірка занесена до Книги рекордів Гіннеса. Рекорд на найдовшу яблучну шкірку належить американці Кетті Велфер, яка чистила яблуко протягом 11 год. 30 хв і отримала шкірку довжиною 52 м 51 см. Рекорд встановлено 1976 року в Нью Йорку.
Юні ласунчики також знайдуть розваги до душі. На святі можна придбати оригінальні страви з яблук та дізнатися секрети їх приготування.
Англійці переконані, що яблуко — найкорисніше зі всіх фруктів. Недарма вони і приказку вигадали, що з’їдаючи по одному яблуку в день можна уникнути візитів до лікаря.
Найбільш поширеним фруктом в Україні є яблуко.

А Ти любиш яблука?
У яблуках містяться: вітаміни В, С, Е, РР, калій, кальцій, магній, йод, марганець і пектин, а також нікотинова кислота і піридоксин. Цей фрукт також є одним з найбільш легко засвоюваних джерел заліза, відзначають дієтологи. Стародавні мудреці говорили, що людина, яка з'їдає щодня по два яблука, ніколи не буде хворіти.

Користь яблук для здоров'я: що кажуть фахівці
- Зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність і проникність; 
- Яблука вважаються природним антиоксидантом, тому регулярне їх вживання сприяє профілактиці вірусних і інфекційних захворювань;
- Речовини, що містяться в яблуках, мають здатність зв'язувати шкідливі і токсичні речовини і виводити їх з організму;
- Знижують ризик виникнення серцевих захворювань;
- Бор в складі допоможе уникнути остеопорозу;
- Усувають захворювання нервового характеру;
- Перешкоджають утворенню сечової кислоти і підсилюють розпад мурашиної, тому вони застосовуються для профілактики ревматизму, подагри, атеросклерозу, хронічних екзем та інших захворювань шкіри;
- Через вміст каротину, заліза, марганцю, калію і кальцію яблука рекомендують при кишкових інфекціях;
- Яблука незамінні при лікуванні недокрів'я завдяки великому вмісту в них заліза;
- Володіють легким сечогінним ефектом, зменшують засвоєння жирів;
- Допомагають при авітамінозі;
- В яблучних кісточках містяться біологічно активні речовини, вітаміни і ферменти, які запобігають виникненню раку;
- В шкірці яблук містяться як нерозчинні волокна, які виводять з крові надлишки холестерину, так і розчинні, які в свою чергу виводять холестерин з печінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Підвищення кваліфікації

              17 квітня 2024 року пройшла підвищення кваліфікації за видом "вебінар" на тему: «Сучасний урок біології. Використанн...