вівторок, 3 березня 2020 р.

Всеукраїнська акція "Первоцвіт"


     У весни  багато прикмет. Одна з них - поява первоцвітів. З настанням тепла у наших лісах зявляються тендітні первістки оновленої землі. Ліс, напоєний весняними водами, прокидається від зимового сну.
     Збирання первоцвітів дуже шкодить природі тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж пошкоджується сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини.
     Зірвати стеблину з трьома первоцвітами означає, що загинуло 45-60 насінин. І, як наслідок - відсутність нових рослин. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7-8 років. Сам процес проростання насіння є тривалим і складним.
     За короткий термін первоцвіти мають встигнути вирости, відцвісти, утворити насіння, накопичити поживні речовини. І якщо ми перериваємо розвиток рослини, то в наступному році більше її не побачимо.
     Продавати дикорослі рідкісні види рослин заборонено відповідно до ст.9 Закону України "Про рослинний світ", Кодексу України "Про адміністративні правопорушення". У разі продажу "червонокнижних" рослин з порушника стягується компенсація за кожну рослину та накладається штраф.
     Ми повинні навччати дітей та дорослих відчувати та оберігати цю надзвичайну красу, розвивати почуття дбайливого ставлення до природи, формувати у нового покоління природоохоронні навички, розповідати про елементарні поняття екологічної культури.
     Досягти цієї мети можна різними шляхами. Одним з них є природоохоронна акція Всеукраїнської екологічної ліги "Первоцвіт". Учні групи № 18 долучилися до цієї акції.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...