субота, 21 березня 2020 р.


21 БЕРЕЗНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСІВ!

Вперше цей знаковий день почав відзначатися на рівні ООН з 2013 року з метою привернути увагу міжнародної спільноти до проблем тотального винищення лісів по всій планеті. Гаслом цього дня є "Ліс ніколи не вмирає один", акцентуючи увагу на тому, що з вирубкою лісів знищуються групи тварин, для яких ліс є рідною екологічною нішею.
Міжнародний день лісів створено як глобальну платформу для людей, зацікавлених в збереженні лісів, і пом'якшенні наслідків глобальних змін клімату, а також для обміну думками та кооперативної роботи людей в цих напрямках. Вирубка лісів - причина приблизно 12-18% світових викидів вуглецю, що майже дорівнює сумі всіх викидів СО² всім транспортом. Ліси є домом для 80% тварин суходолу. Щороку вирубується понад 13 мільйонів гектарів лісу, що приблизно дорівнює площі Португалії. У зв'язку з цим були потрібні заходи по зменшенню швидкості вирубки лісів. Одним з таких заходів став Міжнародний день лісів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...