вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Для свята гарний будь-який привід!


     Саме так 30 жовтня 2013 року вирішили засновники Дня карих очей.
  Хоч його поки немає в офіційному календарі, але це анітрохи не заважає обдаровувати карооких друзів компліментами, вітаннями, побажаннями й невеличкими дарунками. Вони трохи запальні і не здатні спокійно всидіти на одному місці і займатися одноманітними справами. Помічено, що кароокі жінки і чоловіки рідко прислухаються до порад інших, але відрізняються добротою і невмінням довго ображатися.

     Вважається, що до льодовикового періоду все людство мало карі очі. А потім поступово відбувалися мутації, і кольори стали різними.
     Карий є найпоширенішим кольором очей у світі, за винятком Балтійських країн. Він є результатом присутності великої кількості меланіну у райдужній оболонці, через що поглинається багато світла. У людей з дуже великою його концентрацією майже чорні очі. 
     Блакитний колір очей зустрічається частіше в північних регіонах, коричневий – у місцях з помірним кліматом, а чорний – у районі екватора. Як і відбитки пальців, райдужна оболонка має неповторну форму. За допомогою нових технологій це вже використовується при паспортному контролі на пропускних пунктах багатьох країн. 

    А ви знали, що пірати використовували пов’язку на очі, щоб швидко адаптувати зір до середовища над палубою і під нею. Таким чином одне око у них звикало і до яскравого світла, а інше – до тьмяного. 
    Друзі, сьогодні завдання: знайдіть інші цікаві факти про очі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Підвищення кваліфікації

              17 квітня 2024 року пройшла підвищення кваліфікації за видом "вебінар" на тему: «Сучасний урок біології. Використанн...