пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства і залишається важкою спадщиною для майбутніх поколінь символом чорної біди і гіркого болю. 
      25 квітня 2024 року в КЗПО «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради відбувся обласний екохаб «Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє». 
          Було приємно бути онлайн учасником заходу.




          Під час екохабу своїми спогадами поділилися ліквідатори трагедії, які висвітлили особливості дозиметричного контролю під час ліквідації аварії на ЧАЕС (Анатолій Левкович, Михайло Шамалай, Сергій Швед, Михайло Назаренко). Під час заходу запрошені фахівці в галузі радіоекології та радіаційної безпеки окреслили наукові напрацювання щодо впливу Чорнобильської катастрофи на довкілля та здоров’я населення, озвучили перспективи на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...