четвер, 11 травня 2023 р.

Екскурсія в музей авіації та космонавтики

             10 травня 2023 року зі здобувачами освітніх послуг (учнями 2 курсу: 12 та 14 групи), керівниками груп Кувшінніковою Лідією Антонівною, Машковою Тамарою Леонідівною відвідали музей Авіації та космонавтики, що знаходиться за адресою: вул. Головна, 220.

Екскурсію провів Яценко Віталій Васильович – директор Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка
Здобувачі освітніх послуг ознайомились з фото та документами про перші роботи в галузі космічних досліджень теоретиків космонавтики К.Ціоковського, Ф.Цандера, Р.Годдарда, Ю.Кондратюка, а також мали змогу побачити модель першого штучного супутника Землі ПС-1.
Велика частина експозиції присвячена польоту в космос на космічному ко-раблі-супутнику «Восток» 12 квітня 1961 року першого представника людства – Юрія Гагаріна
Не минула і згадка про нашого земляка Леоніда Каденюка, який став першим льотчиком-космонавтом незалежної України 19 листопада 1997 року.
Крім моделей для огляду виставлено вузли, запчастини, прилади справжніх літаків різних часів, ці експонати відвідувачам хазяї дозволяють навіть розглядати в руках. Особливий інтерес викликають повітряний гвинт винищувача «Фоккер» 1928 року та прилад, який всі звикли називати «Чорний ящик».
У музеї зібрана дуже цікава історія розвитку космонавтики, багато історичних світлин, фактів, фотографій, літератури.
Було дуже цікаво та пізнавально!
Все реакц

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...