неділю, 18 вересня 2022 р.

18 вересня - Всесвітній день моніторингу якості води

 Всесвітній день моніторингу якості води

З 2003 року 18 вересня у всьому світі щороку святкується День моніторингу якості питних ресурсів. Ініціатором запровадження події є Фонд чистої води, розташований в США.

Метою його заснування стало привернення уваги людства до проблеми забруднення води промисловими, ядерними та токсичними відходами. Адже якість води впливає на здоров’я населення всіх країн світу.



В цей день вчені різних країн беруть проби води з різних куточків планети, проводять їх аналіз на предмет забрудненості та небезпечності. За даними спеціалістів, 50% людства вживає забруднену рідину, яка провокує важкі хвороби та розлади організму. Велика кількість цих хвороб закінчуються летальним результатом або важкими ускладненнями.

Особливу тривогу вчених викликає технічний стан водогонів, а також відсутність централізованого водопостачання в багатьох сільських місцевостях, де відбуваються спалахи інфекційних хвороб та небезпечних гельмінтозів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...