неділю, 31 травня 2020 р.

31 травня - Всесвітній день без тютюну

      Під час експедицій Колумба індіанці дарували їм тютюнові листя, які використовувалися ними для куріння, жування, як лікарські препарати. Сам Колумб не оцінив цю рослину, а ось один з його моряків Родеріго де Перез привіз з експедиції звичку палити, після чого і став першою європейською жертвою тютюнопаління.
        Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day). Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - домогтися того, щоб в XXI столітті проблема тютюнопаління зникла. XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином триває.
      Куріння не тільки шкодить вашому здоров’ю, але  має величезний вплив на навколишнє середовище.
       Щоразу, коли ви курите цигарку, хімічні речовини викидаються в атмосферу, забруднюючи повітря. Але це далеко не єдиний спосіб, як сигарети завдають шкоди довкіллю.
       Приблизно 5 мільйонів гектарів (600000000 дерев) лісу щороку знищується для сушки тютюну. Вважається, що одне дерево витрачається на кожні 300 цигарок. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...