неділю, 3 травня 2020 р.

3 травня – День Сонця (National Day of the Sun)



      Як відомо, Сонце — найближча до Землі зірка, всі інші небесні тіла цього виду перебувають від нас незмірно далеко. 

       Наприклад, найближча до нас зірка Проксіма із системи альфа Центавра знаходиться на відстані 4,22 світлових років від Сонця.

       Температура на нашій планеті коливається приблизно від -50° до + 50°.

      Земля віддалена від Сонця рівно настільки, на скільки необхідно, що б Сонце належним чином обігрівало нас. Ні більше, ні менше! 

        Якби відстань від землі до Сонця скоротилося на 5%, то Земля стала б непридатна для життя. А якби ця відстань збільшилася всього на 1%, то наша планета б захолонула.

       Сонце, вітер, морські хвилі і біомаса є енергетичною сировиною, яка постійно оточує нас і яку легко використовувати. Її не треба видобувати з землі. Вона не призводить до утворення радіоактивних відходів, а токсичних не дає зовсім. Це відновлювальна енергія.

     Для того, щоб привернути увагу до можливості використання відновлюваних джерел енергії, Європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe) з 1994 року ініціювало проведення щорічного Дня Сонця.
     Сонце являє собою могутнє джерело енергії, без якої неможливе життя всього живого на Землі. Воно постійно випромінює в усіх ділянках спектра електромагнітні хвилі – від рентгенівських і ультрафіолетових променів до радіохвиль. Це випромінювання істотно впливає на Землю – нагріває її, дає світло й тепло, необхідні для життя.

      Всі зацікавлені категорії населення по всій Європі організовують різні заходи, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергетики. День Сонця дає шанс кожному привернути увагу до здійснюваних проектів, отриманих результатів, нових розробок або продукції, що випускається, і в той же час одержати вигоду від рекламування своєї діяльності як частини загальноєвропейського події. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...