вівторок, 12 листопада 2019 р.

Царські хвороби

Хвороби фараонів:


     У Стародавньому Єгипті інцест (статевий зв’язок між кровними родичами) був досить поширеним явищем.
     Фараони укладали шлюби зі своїми сестрами, тим самим підриваючи здоров’я наступним поколінням. Жертвою такого шлюбу став і фараон Тутанхамон.
          Примітно, що Тутанхамон завжди зображувався сидячим на троні.
         Виявляється, у молодого фараона були серйозні проблеми зі здоров’ям. Тутанхамон з дитинства не міг стояти на ногах.
Чому дружини Генріха VIII не могли народити?
         У обох дружин короля Генріха VIII – Катерини Арагонської та Анни Болейн – постійно були викидні.
      Вчені-генетики вважають, що причиною всьому послужила рідкісна генетична хвороба монарха – синдром Мак-Леода. Це захворювання вражає тільки чоловіків віком близько 40 років.
      Характерними симптомами синдрому Мак-Леода є хвороби серця, порушення в опорно-руховому апараті, психічні відхилення, а також проблеми в роботі ендокринної системи. Відомо, що до 50 років свого життя король Генріх VIII важив 180 кілограм. Монарх скаржився на м’язову слабкість, депресії, а також за деякими даними у Генріха VIII був сифіліс.
Падіння династії Габсбургів:
      Їх династія володіла настільки величезними територіями, що в 16 столітті навіть говорили, що в їхніх землях ніколи не заходить сонце. Габсбурги правили в Австрії, Угорщині, священній Римській Імперії, Хорватії, Іспанії, Голландії та Італії.
     Однак через три покоління майже всі Габсбурги стали родичами, як по батьківській, так і по материнській лінії.
    В останнього монарха з династії Габсбургів Карла ІІ були серйозні порушення з гіпофізом, внаслідок чого у короля було багато супутніх захворювань: ниркові хвороби, імпотенція і проблеми з судинами.
       Від безперервних хвороб Карл ІІ помер у віці 39 років, а з ним і закінчилося правління легендарної династії. Характерною рисою для багатьох представників роду Габсбургів була гіпертрофована щелепа.
        Пізніше вчені назвали таку генетичну аномалію «габсбурзької губою».
Дякую за інформацію

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 квітня - Всесвітній день Матері-Землі

      Час рятувати нашу планету!      Саме тким є вислів до дня Матері-Землі, який відзначають сьогодні. Адже ставлення людини до планети є ...