суботу, 30 березня 2019 р.

30 березня - день захисту Землі

  Сьогодні українці разом з усім світом відзначатимуть Міжнародну годину Землі. Ця масштабна акція спрямована на підтримку екології та збереження біологічного різноманіття нашої планети.
      Година Землі - що це таке Акція була створена Всесвітнім фондом природи WWF понад десять років тому.            В рамках Міжнародної години Землі фонд закликає всіх небайдужих землян вимкнути світло на одну годину, проявивши таким чином небайдужість до екологічних проблем.
          Перша Година Землі відбулась в австралійському Сіднеї у 2007 році – тоді світло на годину відключили понад два мільйони будинків і організацій. Вже у 2008 році акція стала міжнародною, до неї долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. До акції долучаються адміністрації міст і уряди в усіх куточках земної кулі. В Годину Землі гасне навіть ілюмінація найвідоміших світових пам'яток. 
       У 2019 році Міжнародна година Землі відбудеться втринадцяте. Основна ідея кампанії – заклик «Злови зв'язок із Землею» (Connect2Earth). Вона підкреслює, що людство почало втрачати зв'язок з рідною планетою, і її необхідно відновити. В День Міжнародної години Землі 2019 також проводяться різноманітні екологічні демонстрації, квести та масові заходи.

  В останню суботу березня, тобто 30.03.2019, дайте відпочити планеті хоча б годину.

    З 20:30 до 21:30 за місцевим часом буде проходити ГОДИНА ЗЕМЛІ
  На цю годину вимикають світло, щоб звернути увагу на екологічні проблеми. В домівках, офісах, підсвічування на великих спорудах.

  Тому відключайте на годину всі електроприлади та світло, відірвіться від екранів та гаджетів. Поспілкуйтеся з близькою людиною, подивіться на зорі, помрійте.
   UPD. Звичайно, раціональне ставлення до ресурсів та економія електроенергії має стати нашими повсякденними звичками. Для цього потрібно дотримуватися кількох простих правил.

     - Замініть лампи вдома на світлодіодні
     - Вимикайте електроприлади, а не залишайте їх у режимі очікування
     - Користуйтеся побутовою технікою класу енергоспоживання не нижче "А"
     - Вимикайте світло, виходячи з кімнати, та відключайте прилади від електромережі на ніч.

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 квітня - Всесвітній день Матері-Землі

      Час рятувати нашу планету!      Саме тким є вислів до дня Матері-Землі, який відзначають сьогодні. Адже ставлення людини до планети є ...