вівторок, 26 березня 2019 р.

26 березня - Всесвітній день інформуваня про епілепсію або Фіолетовий день ( #PurpleDay)

26 березня - Всесвітній день інформуваня про епілепсію або Фіолетовий день ( #PurpleDay)
Учні групи № 12 прослухали інформацію стосовно того, що потрібно знати про епілепсію і як надавати першу медичну допомогу.


Фіолетовий день — це щорічна міжнародна акція, що проводиться 26 березня, завдання якої — розвіяти міфи про епілепсію і допомогти людям, які живуть з цим діагнозом. Вперше цей день відзначали в 2008 році в Новій Шотландії, Канада.
Автор ідеї Фіолетового дня — Кессіді Меган з канадської провінції Нова Шотландія. У 2008 році Кессіді було всього дев’ять років, але вона вже встигла зіткнутися з нерозумінням і глузувань з боку однолітків і навіть дорослих, які нічого не знали про її захворюванні і вважали, що у Кессіді проблеми з психікою.
Завданням Кессіді було звернути увагу людей на проблему епілепсії, розвіяти міфи про це захворювання і показати людям, що страждають від епілептичних припадків , що вони не самотні. Ідею дівчинки підтримала Асоціація епілепсії Нової Шотландії.
Перша кампанія відбулася 26 березня 2008 року. Її учасники приколювали до одягу фіолетову стрічку (символ епілепсії) або просто надягали що-небудь фіолетове. У 2009 році Фіолетовий день вперше відзначали в США за підтримки Фонду Аніти Кауфманн. В акції 2009 взяли участь більше 100 тисяч студентів, 95 організацій і 116 політиків. З кожним роком кількість учасників у різних країнах зростає.
Епілепсія є одним з найбільш поширених хронічних неврологічних захворювань. Його не можна повністю вилікувати, однак правильно підібране лікування дозволяє хворим протягом декількох років жити без приступів.


 Захворювання дуже поширене - 65 000 000 людей по всьому світі живуть з епілепсією і щорічно констатують у 2 500 000 нових випадків хвороби.
З статистикою МОЗу 100 000 українців живуть з діагнозом епілепсія, більшість з них не знає, коли і як у них трапиться напад. І саме ви будь-коли і будь-де можете стати його свідком. А тоді найважливіше - правильно і вчасно надати першу допомогу.
Більше інформації шукайте ось тут - https://epi.org.ua/

ТОП 5 розповсюджених міфів про епілепсію.

Немає коментарів:

Дописати коментар

15 квітня - Міжнародний день екологічних знань

                                     Міжнародний день екологічних знань відзначається світовою спільнотою щороку 15 квітня . Організатори ц...