вівторок, 3 січня 2017 р.

Цікаві факти про кальцій



    Багато людей розуміють, що кальції для нашого розвитку і зростання тіла важливий, в більшій мірі, ніж інші речовини. Проте загальний ефект цього мінералу на організм на цьому не закінчується. Цікаві факти про Кальцій, про які люди здогадуються, але не знають — розповімо в цій статті.

1. Кальцій не здатний виділятися організмом. Це дійсно так. Тіло людини має щодня отримувати певну кількість кальцію. Якщо ви не споживаєте норму кальцію — то зуби ніколи не будуть здоровими, так само як і кістки. Необхідно дотримуватися збалансованого харчування.

2. Для обміну речовин кальції настільки ж необхідний. Він допомагає регулювати кров’яний тиск і порушення серцево-судинної системи. Також кальцієм в Африці лікують укуси павуків з високим рівнем отруйності.

3. Про норму кальцію — в добу його потрібно від 100 мкг для дорослої людини. Жінкам середнього віку до 1200 мкг. В 1% молока міститься 300 мкг кальцію — це 1/5 від норми.

4. Якщо в організмі гостра нестача кальцію — захворювання, пов’язані з кістками, такі як остеопороз або йому подібні з’являються негайно.

5. Препаратів, які містять в своєму складі кальції — кілька. Основними з них є карбонад і цитрат кальцію. Перший купується в аптеці, а ось другий ми їмо разом з продуктами харчування. Так що якщо ви приймаєте добавки — намагайтеся їсти менше продуктів з вмістом цитрату кальцію, оскільки перебір кальцію, теж погано.

6. Глюконат кальцію — ефективний і найбільш простий спосіб поповнення кальцію в організмі. Він потрібен для підтримки правильного складу крові. Також він впливає на рівень калію. У деяких людей цей показник важливий, важкі захворювання зачіпають його сильніше.

7. Кальцій здатний запобігти раку на ранніх стадіях, а й боротися з ним, коли вже є явні порушення. Деякі дослідження в світових медичних центрах показують, що вміст кальцію в певних пропорціях дозволяє зростати раковим клітинам швидше. Тобто боротися ефективніше, виявляти на ранніх стадіях, коли рак виліковний.

8. Кальцій в поєднанні з вітаміном D — потужна комбінація. Як і у випадку з першим, друга речовина потрібна організму щодня.

Можна дотримуватися дієти і їсти продукти з вмістом кальцію, однак його як уже писалося вище поповнити і іншими засобами. А вітамін D вживати в поєднанні, і в результаті мати високу засвоюваність і метаболізм
http://cikavo.net

Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікава інформація - nauka.ua

 ⚡️ Пересадка свинячих органів людям, чим пахнуть немовлята та нові найдорожчі ліки. Це наша підбірка найбільш важливих та цікавих новин нау...