суботу, 4 червня 2022 р.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day)

         Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day).

Цього дня 1972 р. в Стокгольмі відкрилася Конференція Організації Об’єднаних націй з проблем довкілля, на якій були присутні повноважні представники 113 держав. Наслідком її стало створення Програми ООН з довкілля (ЮНЕП).

Офіційно Всесвітній день охорони довкілля був заснований Генеральною асамблеєю ООН на її 27-й сесії 15 грудня 1972 р. (резолюція № A/RES/2994 (XXVII)). Також була заснована нова організація в системі ООН — Програма ООН по навколишньому середовищу, під егідою якої з тих пір і відзначається всім світовим співтовариством щорічно День охорони довкілля.

Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони довкілля; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також роз'яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більше безпечне й благополучне майбутнє.



Цьогоріч війна в Україні викликала чимало проблем – соціальних, гуманітарних, екологічних. Вибухонебезпечні предмети, зруйновані міста і села, фосфорні бомби, аварії на хімічних та нафтопереробних виробництвах, захоплення АЕС, руйнація лісових та земельних ресурсів та багато інших бід, спричинені державою-агресором...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...