вівторок, 21 травня 2019 р.

22 травня - Міжнародний день біорізноманіття



Занепокоєні постійним збідненням флори та фауни, представники багатьох держав світу підписали Конвенцію про біологічне різноманіття (Ріо-де-Жанейро, 1992 р.), як основу еволюції і функціонування систем біосфери і сталого забезпечення потреб населення Землі.
Нею проголошено збереження не окремих ланок природи, а всіх систем біосфери в глобальному масштабі.
20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття (резолюція 55/201). З того часу, щорічно, 22 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день біологічного різноманіття (International Day for Biological Diversity).


Біорізноманіття Земної кулі – це приблизно 1,6 млн. описаних біологічних видів, але, за різними оцінками, реальна кількість видів на Землі є значно більшою. Скорочення видів тварин і рослин викликає деградацію екосистеми. Результат – опустелювання земель, скорочення продуктивності земельних угідь і, врешті, погіршення умов життя. Будь-який живий організм грає свою роль в екосистемі і представляється часткою харчового ланцюга, які складаються в харчові мережі. Якщо одна частинка такого ланцюга випадає, під загрозою знаходиться вся екосистема. На жаль, людина стала головним ворогом природи. Сьогодні в цей день прийнято згадувати про те, що 60% всієї екологічної системи бездумно використовується людьми. Це природним чином впливає на збереження біологічних видів. Вчені прогнозують, що ця ситуація погіршиться протягом наступних 50 років.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікава інформація - nauka.ua

 ⚡️ Пересадка свинячих органів людям, чим пахнуть немовлята та нові найдорожчі ліки. Це наша підбірка найбільш важливих та цікавих новин нау...