четвер, 17 січня 2019 р.

17 січня - день дітей-винахідників

17 січня - День дітей-винахідників

Протягом всієї історії людства винахідливість підростаючого покоління, особливо дітей, не раз заслуговувала пильної уваги. Це не дивно, адже їх погляд на звичайні для нас об’єкти та ситуації, ще зовсім незвичайний. Вони цілком можуть помітити те, що нами, з тієї чи іншої причини, просто проігноровано. Діти - відмінні винахідники.
5 винаходів українських вундеркіндів

Борис Чубін


Одеський школяр створив унікальний навігаційний міні-комп’ютер для незрячих людей iHelp.
Пристрій допомагає людям із вадами зору у переміщенні в населених пунктах та між ними. Цей його винахід був представлений у знаменитій Силіконовій долині.
– Якщо сліпий пасажир летітиме в літаку, мій навігатор автоматично налаштується на країну і місто прибуття, – розповідає про свій винахід Чубін.
Тепер юний вундеркінд працює над пристроєм, який відстежуватиме геолокацію і фізично важливі показники кожного із бійців української армії.

Фіонг Ань Чан


Фіонг Ань Чан – вже майже легендарна випускниця Черкаського фізико-математичного ліцею. Вона вивела формулу для знаходження спільних елементів двох послідовностей.
На її розрахунки тепер спиратимуться дослідження учених всього світу з криптографії, комп’ютерних наук, біоінженерії та нанофізики.
Фіонг Ань, або Аня, як називають її друзі, дійсно вважає себе українкою і пов’язує своє майбутнє тільки з Україною.

Анастасія Лівочка



Анастасія Лівочка, яка родом із Донецька, винайшла розсікач диму від пічок у зоні АТО.
Виготовивши з оцинкованої жерсті нехитрий відбивач, який розміщується на димоході печі, школярка домоглася прискорення охолодження диму, що виходить із печі, тим самим знизивши його теплоємність.
Винахід Анастасії дозволяє робити позиції військових менш вразливими та помітними для тепловізорів противника.

Владеслав Клебанівський

Киянин придумав “розумний” безпілотний літак для потреб українських прикордонників.
Безпілотник самостійно патрулює державний кордон та відстежує пересування ворожої техніки.

Вадим Хімич


Юний винахідник із Житомира придумав прилад, блокуючий автомобіль із п’яним водієм.
Щоб завести авто, треба дихнути в “алкостоп”. У приладі на пари спирту реагує платівка з діоксину олова. Тверезий — поїдете, пропустили чарку — блокується замок запалення.
Датчик встановлений на 0,2 проміле (маленький келих пива. — Ред.).
До слова, українці розробили фітнес-браслет Planexta, що найточніше вимірює частоту ритму серця  та відстежує психоемоційний стан людини.

Матеріал з сайту: 
https://fakty.com.ua/ua/ukraine/suspilstvo/20170117-den-ditej-vynahidnykiv-5-nedytyachyh-vynahodiv-ukrayinskyh-vunderkindiv/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...