середу, 26 вересня 2018 р.

26 вересня -Всесвітній день контрацепції




Починаючи з 2007 року за ініціативою десяти міжнародних організацій так чи інакше пов’язаних з проблемами планування сім’ї почав відзначатися «Всесвітній день контрацепції». Щорічне подія проводиться 26 вересня.
Організації, які виступили ініціаторами проведення «Всесвітнього дня контрацепції» - це Азіатсько-Тихоокеанська рада з контрацепції, Агентство США з міжнародного розвитку, Європейське товариство контрацепції і репродуктивного здоров’я, Німецький фонд світового населення, Латиноамериканський Центр «Здоров’я та Жінка», Міжнародна федерація дитячої та підліткової гінекології, Марі Стоупс Інтернешнл, Міжнародна федерація планування сім’ї, Рада з народонаселення і Pan American Health and Education Foundation.
Міжнародний день, за задумом організаторів, повинен привернути увагу влади та громадськості до проблем які виникають внаслідок статевого виховання і зневаги до засобів контрацепції.
Всесвітній день контрацепції — це не одноденна акція, а цілеспрямована робота, яка звертає увагу на необхідність зниження кількості непланованих вагітностей.
За даними ВООЗ, щороку у всьому світі у 80 млн. жінок настає небажана вагітність. 20 млн. роблять аборти, внаслідок яких 68 тисяч жінок щорічно гине. За даними МОЗ України, показник небажаних вагітностей (10,66 на 1000 жінок фертильного віку), значно перевищує рівень в країнах Європейського Союзу (в середньому 5,0 на 1000 жінок репродуктивного віку).
Незважаючи на технічний та інформаційний прогрес, багато представників молодого покоління не знають про можливості контрацепції. А в багатьох випадках чоловіки і жінки просто ігнорують потребу в захищеному сексі. Особливо це стосується молодих людей 15-25 - річного віку.

Міжнародний день контрацепції, за задумом організаторів, повинен привернути увагу влади та громадськості до проблем які виникають внаслідок недостатнього статевого виховання і зневаги до засобів контрацепції.
Поширення знань з питань контрацепції залишається актуальним. Важливе формування у молоді безпечної статевої поведінки, відповідального батьківства, зацікавленості у збереженні репродуктивного здоров’я. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікава інформація - nauka.ua

 ⚡️ Пересадка свинячих органів людям, чим пахнуть немовлята та нові найдорожчі ліки. Це наша підбірка найбільш важливих та цікавих новин нау...