вівторок, 15 травня 2018 р.

15 травня - Міжнародний день захисту клімату Землі

     


 Святкується у зв’язку з оголошенням метеорологами необхідності захисту клімату як ресурсу для добробуту нинішніх та прийдешніх поколінь, адже клімат, погода, природні катаклізми здійснюють суттєвий вплив на продовольчу, життєву, майнову безпеку, на водні ресурси, відпочинок та сталий розвиток усіх держав без винятку.

     Вперше явище підвищення концентрації парникових газів в атмосфері обговорювалося на світовому рівні в 1992 році — на Самміті Землі в Ріо-де-Жанейро. Представники понад 180 країн світу підписали Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату. Ця угода визначила загальні принципи дій держав, спрямовані на стабілізацію парникових газів в атмосфері на тому рівні, який не загрожує кліматичній системі Землі глобальним антропогенним впливом.

     Збереження клімату на Землі залежить від кожного жителя, зробити свій внесок легко, наприклад, рідше користуватися особистим авто, використовувати енергозберігаючі джерела освітлення, брати участь у висадженні нових зелених насаджень та зберігати ті, які ростуть тощо.
     Долучаймося до екологічних ініціатив, щоб жити стало краще вже сьогодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Міжнародний День ДНК

  Щорічно 25 квітня в різних країнах світу відзначається незвичайне свято –   Міжнародний День ДНК (DNA Day), на знак визнання важливості г...