середа, 20 вересня 2023 р.

ДЕНЬ НУЛЬОВИХ ВИКИДІВ

 


ДЕНЬ НУЛЬОВИХ ВИКИДІВ В ІСТОРІЇ

Ще у 80-х роках минулого століття в Канаді було запропоновано провести екологічне свято – зменшити викиди в повітря продуктів згорання вугілля, нафти та газу. А саме 21 вересня в 2008 році в США було запущено веб-сайт, який мав девіз «Дамо планеті один вихідний день на рік». Ресурс запропонував виділити один день на рік, коли заборонено робити викиди. Ініціативу підтримали більше 30 країн.

 ШЛЯХИ МІНІМІЗАЦІЇ ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРИ

У цей день, як і в усі інші, пропонується зменшити викиди в атмосферу продуктів згорання.

 Зменшити споживання електроенергії (адже більша частина електрики надходить від теплових електростанцій, які користуються вугіллям).

Залишити автівку/мотоцикл у гаражі та пройтися пішки або скористатися велосипедом чи громадським транспортом.

ПОТРЕБА В АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛАХ ЕНЕРГІЇ

Вчені вказують на те, що глобальне потепління, що призводить до кліматичних змін, відбувається не в останню чергу через надлишкове споживання в господарській діяльності викопних джерел енергії. Урагани, торнадо, смерчі ставатимуть дедалі частішими та сильнішими разом з підвищенням середньої температури повітря. День нульових викидів (ZeDay) покликаний нагадати людству про альтернативні джерела енергії.

Інформація з сайту

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...