пʼятницю, 6 травня 2022 р.

 КВІТКОВИЙ ГОДИННИК КАРЛА ЛІННЕЯ 

    В 1751 році видатний шведський науковець та  дослідник природи Карл Лінней запропонував створити квітковий годинник, у якому квіти розкривалися б в ті години, в якій частині "циферблата" вони посіяні. Насправді Лінней ніколи не створював подібного квіткового годинника, але в багатьох ботанічних садах світу вдалося реалізувати цю ідею. З того часу такий годинник називають "Квітковим годинником Карла Ліннея". Зробити його можна і в нас. Наприклад цикорій розкривається о 4 годині ранку, кульбаба лікарська - о 5-6 годині, а латаття біле - о 7-й годині ранку. Так само в різний час вони закриваються. "Робота" такого годинника залежить від Сонця та його променів, а також від пори року. 

     Карл Лінней (1707-1778) - шведський ботанік, зоолог, лікар, один із найвидатніших науковців свого часу. За величезний вклад в дослідження рослин його нарекли "принцом ботаніків", адже до нього ніхто не спромігся описати таку величезну кількість рослин.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...