понеділок, 10 січня 2022 р.

ДЕНЬ ВДЯЧНОСТІ КІМНАТНИМ РОСЛИНАМ

10 січня — це особливий день, який присвячено кімнатним рослинам. Це свято було засновано, щоб нагадати людям, якими важливими та особливими є для нас кімнатні квіти.

Вперше в країнах Європи кімнатні рослини з'явилися в XV столітті. Їх привезли зі своїх подорожей англійські, португальські, голландські та іспанські мореплавці. А от у житлах простих людей вони з'явилися тільки на початку XX століття, швидко набувши популярність у містян. 


І у наш час для жителів мегаполісів кімнатні рослини стають альтернативою взаємодії з природою у щоденному житті. Більшість любителів кімнатних квітів інтуїтивно відчувають ту користь для власного психічного здоров’я, яку вони отримують, піклуючись та милуючись рослинами. Проте і наукові дослідження підтверджують позитивний вплив контакту з кімнатними квітами на людину:

🌺 покращення сну;

🌺 покращення самопочуття при стресі та депресії;

🌺 зменшення рівню тривоги та агресії;

🌺 сприяння розумовому та фізичному розвитку дітей;

🌺 сприяння соціалізації та соціальним зв’язкам;

🌺 підвищення рівню задоволеності життям;

🌺 сприяння одужанню після хвороб.

Відомо, що кімнатні рослини мають корисні властивості — вони затримують пил, 

поглинають гази та шкідливі речовини, даруючи нам дорогоцінний кисень. 

Вони підвищують вологість у квартирі, що особливо взимку, коли повітря в приміщенні дуже сухе.

Також  рослини виділяють фітонциди, які згубні для хвороботворних бактерій, та ефірні олії, що активізують захисні сили нашого організму, покращують самопочуття, дарують енергію і повертають працездатність.

Кімнатні квіти — наші мовчазні помічники, добрі друзі та чудові лікарі, які у будь-якому приміщенні створюють атмосферу комфорту, а споглядання та догляд за ними знижують рівень стресу.

Проте цим зеленим лікарям обов’язково потрібен ретельний догляд — піклуйтеся про них, поливайте, протирайте листя від пилу. І тоді вони всі свої корисні властивості подарують вам!

Їх «непомітний» вплив важко переоцінити, тому в цей день подякуємо своїм улюбленцям!

Джерело інформації:

#dep_park_dmr #департ_парк_дмр  #еко_календар

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...