субота, 13 червня 2020 р.

13 червня  — Міжнародний день поширення інформації про альбінізм. День був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 2014 році.

🌕 Альбінізм  — це порушення розвитку, що полягає у відсутності пігменту меланіну, який додає забарвлення шкірі, волоссю і райдужній оболонці ока. Можлива повна або часткова відсутність пігментації.
Недолік меланіну у людей з альбінізмом зазвичай призводить до проблем із зором: короткозорість, далекозорість, астигматизм, ністагм, світлобоязнь і т.д. Крім того, у них може бути тонка, суха шкіра, крихкі кістки і непереносимість сонячного світла.

🌕 Завдання Міжнародного дня — це підвищення обізнаності громадськості про альбінізм, розвінчання поширених стереотипів, пов'язаних з цим порушенням розвитку, а також боротьба з дискримінацією людей з альбінізмом.

🌕 Альбінізм є рідкісною, не заразною, генетично успадкованою відмінністю, яка проявляється при народженні. Він зустрічається у осіб обох статей незалежно від етнічної приналежності і у всіх країнах світу.

🌕 Люди з альбінізмом стикаються з численними формами дискримінації у світі. Альбінізм досі неправильно розуміють як в соціальному плані, так і в медичному. Нерідко зовнішній вигляд людей, які мають альбінізм, стає об'єктом глузувань, помилкових уявлень і міфів, сформованих під впливом забобонів.

🌕 Є два основних види альбінізму (в залежності від того, які гени виявилися мутованими).  Повна депигментація — це відсутність меланіну у волоссі, шкірі, очах. Часткова зачіпає тільки очі. Рідше зустрічаються форми, коли пігмент виробляється лише на певних ділянках тіла або, навпаки, відсутній тільки в конкретних місцях.

Інклюзія — це здатність сприймати світ різним. Незалежно від кольору шкіри, розумових здібностей, зовнішнього вигляду, наявності порушення розвитку або будь-якої форми інвалідності людини, яка знаходиться поруч.
      Дякую за інформацію суспільній організації Бачити серцем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь в екохабі

        День 26 квітня 1986 року навічно вкарбувався в історію України. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомно...