середу, 12 червня 2019 р.

Цікаве

Трубочки з жита та очерету – компромісний варіант як для прихильників, так і для противників пластикових соломинок

За різними даними, на дні світового океану перебуває від 5 до 13 мільйонів тонн пластикових відходів. І хоча трубочки займають невелику частину, вони становлять значну загрозу для багатьох живих істот. За даними громадської організації One Less Straw щороку в результаті проковтування шматків пластикового сміття в світі гине понад 100 тисяч морських тварин і близько мільйона птахів, сплутавши пластик з їжею. Тільки в ЄС щорічно використовується понад 30 мільярдів трубочок.
Життєвий цикл соломинки в середньому становить 20 хвилин, після чого вона викидається у смітник. Крім потенційної небезпеки для навколишнього середовища (адже трубочки зазвичай виготовляються з пластику, непридатного для повторної переробки), такий матеріал може нести небезпеку і для здоров’я людини через небезпечні складники — токсичний пластик і дешеві барвники.
Перші трубочки-прототипи сучасних соломинок були зроблені зі стеблин злакових культур (соломи, від чого і виникла назва) і з’явилися ще багато століть тому. Ідея ж паперової трубочки для коктейлів виникла трохи більше ста років тому завдяки американському бізнесмену Марвіну Стоуну, власнику фабрики з виготовлення мундштуків.
Сьогодні для тих, хто не готовий відмовитися від соломинок існують альтернативи: скляні, металеві, паперові, силіконові…
В кожного з цих варіантів є свої плюси та мінуси. Силіконові трубочки — проблематичні з точки зору переробки, скляні часто розбиваються, паперові швидко наповнюються вологою і втрачають свою форму, не говорячи вже про екологічний слід (використання первинної деревини, забруднення стічних вод, надмірне використання природних ресурсів, шкідливі викиди в атмосферу при транспортуванні)...
Компромісним варіантом як для прихильників, так і для противників пластикових соломинок, можуть стати трубочки з жита та очерету.
Сировина, з якої вони зроблені, менш примхлива в плані вирощування, на неї задіюється менше природних ресурсів. Крім того, соломинки можна утилізувати без шкоди для довкілля, знаючи, що жодна жива істота не постраждає!
Yes Straws — український бренд, націлений на зменшення використання одноразових предметів, мінімізацію негативного впливу на довкілля та пошук інноваційних рішень.
Yes Straws — не просто соломинки, це якісна екологічна альтернатива пластиковим трубочкам, яка є на 100% натуральною і яка не шкодить навколишньому середовищу. Щодня, щохвилини в смітник викидається сотні тисяч одноразових соломинок для напоїв. Вони використовуються лише один раз, а далі закінчують своє існування на смітниках і у нас під ногами.
Бренд Yes Straws започатковано для того, щоб не тільки змінити споживацькі звички, а й саму систему виробництва, в основі якої лежатимуть енергоефективні виробничі процеси та концепція запобігання утворенню відходів. Саме тому для виробництва соломинок обрано жито та очерет, які потрапляючи в землю розкладаютьсяза декілька тижнів, стаючи своєрідним підживленням для ґрунту та екосистеми в цілому.
Yes Straws — локальний продукт, вирощений та виготовлений в Україні, що певною мірою вирішує проблему викидів парникових газів, які утворюються під час транспортування продукції або сировини. Місія компанії донести до споживача та інших гравців ринку, що кожна дія може мати як позитивні, так і негативні наслідки, і лише ми можемо це змінити!
Компанія виробляє два види трубочок: зі стебла жита та очерету.

ТРУБОЧКИ З ОЧЕРЕТУ

Екологічна альтернатива пластиковим соломинкам — трубочки з очерету. Вони ідеально підійдуть для ранкового смузі або фрешу, а також стануть незамінними вдома, особливо, коли мова йде про дітей. Трубочки не розкисають та не деформуються навіть за тривалого використання.

Натуральність та екологічність
На відміну від пластику, який може містити небезпечні речовини (наприклад, Бісфенол А),  очерет — абсолютно безпечний для використання, оскільки не містить шкідливих домішок, а за рахунок 100 % рослинного походження сприятливо впливає на навколишнє середовище. Трубочки не містять поліетиленової плівки, як в інших одноразових предметах, тому їх можна застосовувати для гарячих напоїв. Це також дає змогу безпечно утилізувати вже використані соломинки, компостувати їх разом з іншими органічними залишками, створюючи добрива для домашніх рослин.
Виробництво
Кожна трубочка виготовляється вручну і проходить через багатоетапний процес обробки, який включає в себе: очищення, нарізання, шліфування, замочування (необхідне для того, щоб позбутися клейковини на стінках стеблин) та висушування. Вся сировина дезінфікується й промивається в спеціальних барбатажних ваннах, далі трубочки висушуються в термічно оброблених кошиках з лози впродовж наступної доби. Після чого продукт перевіряється на відповідність якості та фасується. Вся продукція сертифікована.
Рекомендації з використання та зберігання
Ми рекомендуємо використовувати очеретові трубочки для густих напоїв — смузі, свіжовичавленого соку, коктейлів густої консистенції. Соломинки ідеально підійдуть тим, у кого висока чутливість зубів і для кого контакт з холодними напоями небажаний. Трубочки можуть мати легкий присмак, який не впливає на смак напою.
Діаметр трубочок може коливатися, оскільки це природня форма і ми не можемо вплинути на її товщину. В наявності три різних діаметри: Small - 5-7 мм
  • Medium - 7-9 мм
  • Large - 10-13 мм
Продукцію варто зберігати в сухому місці, уникаючи потрапляння прямих сонячних променів і вологи.

ТРУБОЧКИ З ЖИТА

Трубочки з жита  ідеально підійдуть для кавових напоїв, лимонадів, газованих напоїв, соків, алкогольних коктейлів.
Натуральність та екологічність
На відміну від паперових або пластикових трубочок, соломинки з жита — абсолютно безпечні для використання, а за рахунок 100% рослинного походження вони можуть швидко розкладатися, не лишаючи після себе сліду. Ресурси, залучені на виготовлення продукції нижчі, оскільки задіяно менше виробничих процесів.
Виробництво
Трубочки мають кілька етапів обробки, а саме: очищення, нарізання, шліфування, обробка паром та висушування. Термічна обробка паром при температурі щонайменше 180 градусів обов’язкова для дезінфекції. Після чого соломинки висушуються в спеціальних кошиках з лози й витримуються цілий тиждень для того, щоб позбутися сторонніх запахів. Далі продукт перевіряється на відповідність якості та фасується. Вся продукція сертифікована.
Рекомендації з використання та зберігання
Ми рекомендуємо використовувати трубочки з жита для кавових напоїв, лимонадів, газованих напоїв, соків, алкогольних коктейлів. Соломинки ідеально підійдуть тим, у кого висока чутливість зубів і для кого контакт з гарячими напоями небажаний. Вони також допоможуть уникнути темного нальоту на зубній емалі.
Трубочки з жита більш тендітні, тому якщо ви плануєте взяти  їх з собою, краще покласти їх в футляр або мішечок для уникнення деформації.  Продукцію варто зберігати в сухому місці, уникаючи потрапляння прямих сонячних променів і вологи.
Хоча жито може містити глютен, вживання напоїв абсолютно безпечне.
  
Думайте екологічно, споживайте свідомо!

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 квітня - Всесвітній день Матері-Землі

      Час рятувати нашу планету!      Саме тким є вислів до дня Матері-Землі, який відзначають сьогодні. Адже ставлення людини до планети є ...