середу, 19 жовтня 2016 р.



Біологічні цікавинки


  1.  В іспанському місті Більбао збирається чимало вболівальників на чемпіонат країни серед… равликів, які змагаються у “швидкісному повзанні з вантажем“. 
  2. З серйозною проблемою зіткнулися працівники китайського зоопарку. Поразки у любовних іграх перетворили чарівну й спокійну шимпанзе Фейлі на агресора. Вона курить цигарки і плюється у відвідувачів. За словами директора зоопарку, своєю поведінкою шимпанзе наслідує відвідувачів. Причина трансформації поведінки тварини криється у її самотності, бо, маючи такий характер, вона не може знайти собі друга.
  3. Відома звичка пінгвінів невідривно слідкувати за літаками у небі наштовхує на думку, що вони таким чином піддають свою рівновагу небезпеці, ризикуючи впасти на спину. Так це чи ні, намагалися довести американські зоологи. Вони дійшли висновку, що єдине, на що літаки провокують пінгвінів, – це відвертають увагу татусів-пінгвінів від висиджування яєць. 
  4. У тропічних лісах Центральної Америки біологи зробили відкриття: вони знайшли нову тварину з класу павукоподібних. Ця істота, обороняючись, використовує оцтову кислоту.
  5. А у Китаї, нібито, знайдено невідомий науці вид жаби з бородою. Вона живе у гірських річках на висоті 2400 метрів. Ці жаби менші за звичайних, їхня шкіра без бородавок. Бороду мають тільки самці, у самок на язиці жовті плямки. Після спарювання борода у самців відвалюється, а плямки у самок зникають.
  6. Шкаралупа страусових яєць настільки товста й міцна, що на ній може сміливо стояти людина. Такий незвичайний експеримент демонструють туристам на страусових фермах Африки. Цікаво, що гніздо –звичайну ямку – споруджує самець, а яйця в нього кладуть декілька самок. 
  7. Найбільші тигри належать до амурського або уссурійського підвиду. Довжина їхнього тіла сягає 280 сантиметрів, не враховуючи довжини хвоста (70-80 сантиметрів). Маса дорослого самця сягає 320 кілограмів. За таких розмірів уссурійський тигр є найбільшим звіром серед котячих. 
  8. Лише серед тигрів бенгальського підвиду трапляються особини з білим кольором основного фону забарвлення. Тобто вони мають чорні смуги на білому тлі, як зебри. 

1 коментар:

Підвищення кваліфікації

              17 квітня 2024 року пройшла підвищення кваліфікації за видом "вебінар" на тему: «Сучасний урок біології. Використанн...